Zdraví

Kam s vínem?

O víno je potřeba se starat od začátku až do konce. Proto se nesmí zapomínat i na kvalitní skladování, což zajistí chladnička na víno. Klimatizovaná skříň je většinou vyrobena z kvalitního lamina v dekoru dřeva, popř. v barvě. Skříň může být jednokomorová, uzamykatelná, dekor dřeva dle výběru a nebo dvoukomorová. Záleží jen na Vás, kterou si vyberete. Firma Víno Partner poskytuje ty nejlepší služby v oblasti péče o víno. Zjistěte více o této tradiční a oblíbené firmě!

Syrovátkový protein

Syrovátkové proteiny poznáte velice snadno, nejčastěji nesou označení WHEY protein(anglicky syrovátka), vždy však platí, že je vhodné podrobně si prostudovat etiketu a zjistit, jestli opravdu jedná o čistý syrovátkový proteiny nebo protein nastavený dalšími zdroji bílkovin. Syrovátková bílkovina je vzhledem bílý prášek, který po rozpuštění ve vodě vytvoří nápoj podobný konzistencí i chutí mléku. Nemá s ním však mnoho společného. Syrovátka vzniká při sražení mléka. Je tedy jednou složkou mléčné bílkoviny. Tou druhou je kasein. Poměr syrovátkové a kaseinové bílkoviny v mléku je 1:4. Při srážení mléka vznikne tvaroh, tedy mléčná bílkovina - kasein. Pak zůstane ještě tekutina a to je právě syrovátka. Má žlutozelenou barvu. Právě tato surovina se využívá k výrobě syrovátkových proteinů. Syrovátková bílkovina jako taková je nerychleji vstřebatelným zdrojem bílkovin dostupným doplňkové výživě. Je tedy ideálním řešením pro potréninkovou suplementaci a suplementaci v obdobích delšího lačnění.

Křečové žíly - jak jim předejít?

Pokud trpíte problémem křečových žil v Praze, tak byste měli vědět, jak vůbec vznikají. Klasická žíla je vybavena chlopněmi, které zajišťují, že krev poteče pouze jedním směrem (pustí krev pouze jedním směrem). Kdežto křečová žíla Praha propustí krev oběma směry. Tím vzniká přetlak a žíla se tak vychýlí ze své klasické dráhy. Při vychýlení se dostane blíže k povrchu pokožky a je tak více vidět. Tento problém postihuje většinou ženy, ale nikde není vyloučeno, že pánové mají nad křečovými žílami v Praze vyhráno.

Pokračovat ve čtení

Sudová vína velkoobchod

Barik (Barrique) je dubový sud o obsahu asi 225 l, který se používá k vyzrávání vín. Sudy se vyrábějí z amerického nebo francouzského dubu a pro uložení vína se mohou použít pouze třikrát. Víno ze dřeva sudu vyluhuje aromatické látky (vanilin, laktony, třísloviny a nezkvasitelné sacharidy). Délka ležení vína v barikovém sudu záleží na zkušenostech sklepmistra a požadavcích na konečné aroma a chuť vína. Pokud je tato doba příliš dlouhá, pak vonné a chuťové látky ze sudu překryjí odrůdový buket vína. Uložení vína v barikových sudech bývá deklarováno na etiketě, mj. k odlišení od laciných a někdy sporných metod, kdy se ke zrajícímu vínu pouze přidávají kousky dřeva nebo se přímo přisypává příslušný práškový aromatický preparát, čímž se dosáhne obdobného výsledku. Po dožití jako vinné sudy se v barikách někdy ještě nechávají zrát lihoviny jako např. rum, whisky ap. Při tom se vyluhují nejen zbylé aromatické látky dřeva, ale i ty, které dřevo pojalo ze skladovaného vína. U nás je největším distributorem firma Sudová vína velkoobchod.